Regiethuis.nl

ExceptionAll denkt mee met prijswinnend concept Regiethuis.nl in reStartHealthcare hackathon

Regiethuis.nl

Zo’n 400.000 mantelzorgers in Nederland zijn overbelast en kunnen wel hulp gebruiken in de zorg voor bijvoorbeeld hun ouders. Daar wilde Thuishulp Rotterdam wat in veranderen, en daarom besloten ze een challenge voor te leggen in de reSTART HEALTHcare hackathon.

ExceptionAll mocht samen met een andere groep enthousiaste en betrokken zorgmedewerkers, designers en ervaringsdeskundigen nadenken over een platform dat mantelzorgers en zorgvragers ondersteunt en helpt de regie te houden over zorg en hulp.

Regiethuis.nl concept
Dat werd Regiethuis.nl. Regiethuis.nl biedt een transparante oplossing op maat met praktische on- en offline tools voor ouderen en mantelzorgers. Het platform helpt bij het bespreekbaar maken van de hulpvraag, samen kiezen welke diensten gewenst zijn, en selecteren welke dienstverlener deze gaat leveren. Zo ontstaat bij de hulpvrager én de mantelzorger een gevoel van regie. Hulpvrager, mantelzorger en professionele dienstverlener vormen samen een zorgdriehoek die met elkaar de hulpvraag flexibel verdelen.

We vonden het zelf een praktisch, relevant en krachtig idee, en gelukkig waren we niet de enige: team Thuishulp Rotterdam won de publieksprijs met Regiethuis.nl.

Ben je benieuwd naar dit concept? Bijvoorbeeld omdat je een werkgever bent die medewerkers wil ondersteunen bij het verlenen van mantelzorg? Of omdat je je steentje wilt bijdragen aan het ontwikkelen van dit platform? Neem dan contact op met Thuishulp Rotterdam!

Reageer